Η κατανάλωση καθημερινά ξηρών καρπών μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων σε άτομα με αυξημένη LDL-C καθώς και σε άτομα με χαμηλό BMI. PDF Print E-mail

Η καθημερινή κατανάλωση 67 gr ξηρών καρπών σε άτομα που δεν λαμβάνουν στατίνες, μειώνει κατά 5.1% την ολική χοληστερόλη και κατά 7.4% την LDL-C. Το είδος των ξηρών καρπών δεν έπαιξε κάποιο ρόλο, ενώ η ποσότητα της κατανάλωσης επηρέασε τη μείωση των λιπιδίων. Το μεγαλύτερο όφελος το είχαν άτομα που είχαν υψηλές τιμές LDL ή χαμηλό ΒΜΙ ή το διαιτολόγιό τους ήταν δυτικού τύπου.

Διαβάστε περισσότερα