Μαιάνδρου 23
11528, ΑθήναStroke in 2019, Ioannina, 15/03/2019

Μια σημαντική επιστημονική ημερίδα, με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα, θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, υπό τον τίτλο «Εξελίξεις στην διάγνωση και διαχείριση του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου το 2019 / Stroke in 2019: Where we stand in diagnosis and management».

Η ημερίδα, με διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Ακτινολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρίας Ι. Αργυροπούλου και φέρει τη «σφραγίδα» του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Centre Hospitalier Régional  Universitaire de Lille της Γαλλίας.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, θα ταξιδέψουν από τη Lille της Γαλλίας για να μιλήσουν για τη διάγνωση και διαχείριση του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, ο Καθηγητής Νευρολογίας Didier Leys   και ο Καθηγητής Νευροακτινολογίας Jean Pierre Pruvo, ενώ από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων θα μιλήσει η Καθηγήτρια Ακτινολογίας Μαρία Ι Αργυροπούλου.

Η θεματολογία της επιστημονικής ημερίδας, επικεντρώνεται στις καινοτομίες στην απεικόνιση του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου στους ενήλικες και τα παιδιά, και σε σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις  όπως η  μηχανική θρομβεκτομή.

Η συγκεκριμένη επιστημονική εκδήλωση ασχολείται με ένα σημαντικό νόσημα που χαρακτηρίζεται από αυξημένη θνητότητα αλλά  κυρίως από υψηλά ποσοστά σημαντικής αναπηρίας. Η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί τη λειτουργία εξειδικευμένου κέντρου διάγνωσης και αντιμετώπισης  αγγειακών εγκεφαλικών (Stroke center), με σκοπό την προσφορά υψηλού επιπέδου θεραπευτικών επιλογών, με επιτομή την μηχανική θρομβεκτομή. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα μεταφέρουν τη μακρόχρονη εμπειρία τους, καθώς ηγούνται ενός από τα μεγαλύτερα  Stroke centers  στην Ευρώπη.

Οι εργασίες της επιστημονικής ημερίδας, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 9 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.