Εκστρατείες Ενημέρωσης

Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!

Πολλοί ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες καρδιαγγειακές νόσους δεν λαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή τους σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού τους. Αντιθέτως, είτε τροποποιούν αυθαίρετα τη δόση και τη συχνότητα λήψης των φαρμάκων τους είτε διακόπτουν εντελώς την αγωγή, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει τον Ιατρό τους. Αυτή η πρακτική των ασθενών αυξάνει τον κίνδυνο αποτυχίας της θεραπείας, καθώς και υποτροπής ή επιπλοκών του νοσήματος από το οποίο πάσχουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η SERVIER έχει προχωρήσει σε μια εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με την ορθή χρήση των φαρμάκων με κεντρικό μήνυμα «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!», η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει τους ασθενείς με καρδιαγγειακά και άλλα χρόνια νοσήματα για τη σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης της αγωγής που έχει συστήσει ο θεράπων Ιατρός. Προκειμένου να αναδείξει την εσφαλμένη αντίληψη της αυθαίρετης τροποποίησης ή διακοπής της θεραπείας, η εκστρατεία εμβαθύνει στα αίτια της χαμηλής προσήλωσης, παρουσιάζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα που επηρεάζουν την απόφαση των ασθενών να μην ακολουθήσουν την αγωγή τους. Με αυτό τον τρόπο, η καμπάνια προβληματίζει, ενημερώνει και εν τέλει, βοηθά τον ασθενή να συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος αρμόδιος για να τον συμβουλέψει σχετικά με τη θεραπεία του είναι ο Ιατρός του.

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ο Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στο αίτημα της SERVIER να στηρίξει την εκστρατεία ενημέρωσης και να χορηγήσει αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς την αιγίδα του. Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια η οποία έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών μας.

https://www.akolouthotinagogi.gr/

https://www.akolouthotinagogi.gr/ypostiriktes/